Last van een bubbelend riool

bubbelende riolering
Een borrelend riool kan op veel momenten komen. Zo hebben sommigen er last van na of tijdens een hevige regenbui of na een ander moment dat er veel water in het riool komt. Een borrelend riool is dan ook niet altijd even prettig. Zeker niet als uw riool begint te stinken. Graag willen wij u uitleggen wat een borrelend riool precies betekend.

Borrelend riool, wat betekent dat?

Samen met slechter weglopen van water of het omhoog komen van water is een borrelend en bubbelend riool een van de eerste tekens dat uw riool verstopt begint te raken. Vaak is uw riool op het moment van een borrelend riool nog net niet helemaal verstopt, maar wel al aardig ver. Het is dan ook aan te raden om uw riool op dit ogenblik te laten reinigen of zelf te reinigen

Benodigdheden

De volgende benodigdheden heeft u nodig om uw riool te reinigen.

Hoge druk reiniger Reinigingsmiddel
Handschoenen Een emmer water
Schroevendraaier (indien nodig) Bezem
Mobiel Veger en blik

Hoe reinig ik mijn riolering?

Met de volgende stappen kunt u zelf heel gemakkelijk uw eigen riool reinigen.

  • Probeer de oorzaak van het probleem te vinden. Ligt er veel modder in uw tuin? Is er iets veranderd? Heeft uw kind buiten gespeeld en is die een speelgoedje kwijt? Is uw straat misschien verzakt?
  • Als u het probleem hebt gevonden, kunt u bedenken wat de oplossing is. Controleer of het emmertje van uw rioolputje leeg is.
  • Als het emmertje leeg is, maar het riool nog steeds ontstopt, kunt u het riool reinigen met een hoge drukreiniger. Gebruik hiervoor 200 Bar, ongeveer 60 liter per minuut. Dit zal het riool niet beschadigen. Of bel voor professionele hulp. Een normale tuinslang of hoge druk zal deze Bar namelijk vaak niet bereiken.
  • Let op: Bij Gresbuizen moet dit echter wel met een heel weinig hogedruk!
  • Controleer met een emmer water of uw riool weer goed stroomt.
  • Veeg uw tuin als hij droog is goed schoon. Modder is een veel voorkomende verstopping en dat kan gemakkelijk voorkomen worden door goed en regelmatig het zand en modder weg te vegen.

Contact?

Mocht u de oorzaak van de verstopping niet kunnen vinden, of lukt de ontstopping niet omdat uw hoge druk bijvoorbeeld niet hoog genoeg is, neem dan contact op met de dichtstbijzijnde loodgieter bij u in de buurt. De riolering specialisten van Eteb uit Haarlem staan voor u klaar indien uw riool verstopt is.