CV-ketel onderhoudscontract

CV-ketel onderhoudscontract
Niets is vervelender dan een CV-ketel die u op een koude winterdag je in de steek laat. De CV-ketel is een onderdeel van uw centrale verwarmingsinstallatie en zorgt ervoor dat u door het hele huis uw verwarming aan kunt zetten of heerlijk warm kunt douchen. Onderhoud aan uw CV-ketel is dan ook van essentieel belang om altijd voorzien te zijn van warmte in uw huis. Onderhoud u uw CV-ketel goed, dan kan deze wel zo’n 15 jaar mee. Bij slecht onderhoud kunt u niet alleen in de kou komen te staan, maar kunnen ook risicovolle situaties ontstaan zoals het vrijkomen van koolstofmonoxide. Daarom kan het verstandig zijn om een CV-ketel onderhoudscontract af te sluiten.

Wat is een onderhoudscontract?

Om ervan verzekerd te zijn dat uw CV-ketel in goede handen is, kunt u een onderhoudscontract afsluiten. Hierbij spreekt u met de installateur af dat deze de CV-ketel regelmatig controleert en repareert wanneer nodig. Laat uw CV-ketel het afweten en staat u onder een koude douche? Geen probleem, met een onderhoudscontract kunt u altijd rekenen op spoedige hulp. Ook geeft een onderhoudscontract u vaak garantie op de ketel zelf en andere onderdelen. Bovendien, door het regelmatige onderhoud werkt uw CV-ketel ook zo efficiënt mogelijk. Dit kan een positief gevolg hebben voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu.

Het afsluiten van een onderhoudscontract

De markt voor het afsluiten van een CV-ketel onderhoudscontract is groot. Een korte zoektocht op internet geeft u al gauw een uitgebreid overzicht van installateurs bij u in de buurt. Hierdoor kan de keuze lastig zijn. Om uw zoektocht eenvoudiger te maken, kunt u zich beperken tot zogenaamde Erkende Installateurs. Deze installateurs hebben een keurmerk verdiend van hun branchevereniging. Een nog betere keuze maakt u voor installateurs met het keurmerk OK-CV. Dergelijke installateurs hebben een diploma als Energie Service Specialist en kunnen u van allerlei gespecialiseerde adviezen voorzien.

Soorten onderhoudscontracten

Het onderhoudscontract dat u afsluit bij een installateur kan geheel naar uw wens samengesteld worden. Zo kunt u afspraken maken over de looptijd van het contract en welk type onderhoud hier bij inbegrepen is. Betaalt u liever iets meer om dergelijke afwegingen door de installateur zelf te laten maken, dan kunt u kiezen voor een “all-in-one” onderhoudscontract. Hierbij stelt de leverancier een totaalpakket samen van alle verschillende kostenposten.

Kostenplaatje onderhoudscontracten

Doordat er veel verschillende aanbieders van CV-ketel onderhoudscontracten zijn en er veel verschillende soorten contracten bestaan, kunnen de kosten hiervan sterk verschillen. Laat u daarom goed informeren door verschillende installateurs en vergelijk hun tarieven. Sommige installateurs werken alleen regionaal, sommige ook landelijk. Dergelijke factoren kunnen, net als een keurmerk, van invloed zijn op het totale kostenplaatje. Landelijk gezien kost een gemiddeld onderhoudscontract zo’n 100 euro, met uitschieters naar zowel boven als beneden.

Een prijsopgave op maat ontvangen

Bent u benieuwd naar de kosten van een onderhoudscontract voor uw verwarming? Neem dan contact op met Vanvlietverwarming.nl. Van Vliet hanteert scherpe prijzen als het aankomt op onderhoud, reparatie en installatie van CV-ketels.