Houten keukens op maat

Houten keukens op  maatHet is tegenwoordig een van de meest populaire toepassingen in en om het huis: hout. Door het gebruik van hout krijgt uw huis een authentieke sfeer, roept het gezelligheid op en is het bovendien een teken van bewustzijn. Hout is immers een natuurproduct. Inmiddels begint hout ook het terrein van de keuken te overwinnen. Hout is namelijk enorm geschikt om de keuken geheel op maat te brengen, naar uw persoonlijke wensen en voorkeuren.

Groen en duurzaam

Het gebruik van hout in de keuken kan niet los worden gezien van de trend om duurzaam te leven. Biologisch gekweekte producten kopen en verantwoord koken horen bij een duurzame levensstijl, en het toepassen van hout sluit hier naadloos bij aan. Bovendien is een op maat gemaakte houten keuken uniek. Dit nodigt uit om er veelvuldig gebruik van te maken en de houten keuken een daarmee een centraal onderdeel van uw huis te laten zijn.

Voordelen van een houten keuken

Een houten keuken op maat is niet alleen verantwoord, het biedt ook veel andere voordelen. Hout is een stuk robuuster dan de meeste andere producten. Mocht het toch nodig zijn, dan is hout doorgaans eenvoudiger te repareren dan bijvoorbeeld kunststof en aluminium. Ook is hout een licht materiaal, waardoor de fundering van een houten keuken minder duur hoeft te zijn dan die van andere keukens. Bovendien is hout – verrassend genoeg – een relatief vuurvast materiaal, meer dan bijvoorbeeld kunststof. Tot slot is een houten keuken relatief eenvoudig te verbouwen, en daarmee toekomstbestendig als keuken op maat.

Soorten hout

Een overeenkomst met andere materialen is dat u ook bij een houten keuken veel keuze heeft. Verschillende soorten hout brengen verschillende soorten voor- en nadelen met zich mee. Ook bent u natuurlijk niet gebonden aan alleen hout, het combineren met andere materialen is altijd mogelijk en hier en daar zelfs wenselijk. Daarnaast is niet iedere houtsoort even goed geschikt voor iedere soort toepassing. En niet geheel onbelangrijk: de waarde van iedere houtsoort verschilt.

Kleuren en accessoires

Ook een houten keuken kunt u geheel naar eigen wens een kleur laten geven. Zowel de binnenkant als buitenkant van de verschillende onderdelen van uw keuken kunnen worden voorzien van allerlei trendy of authentieke kleuren. Daarbij heeft u veel keuzevrijheid in bijvoorbeeld accessoires, zoals hendels en deurgrepen, maar ook in de afwerking. Kiest u voor een sierlijke, of toch meer voor een strakke keuken?

Brochures aanvragen

Veel keukenspecialisten zijn inmiddels vertrouwd met de houten keuken op maat. Laat u daarom goed informeren over de mogelijkheden van de toepassing van hout in uw keuken. Een keuze voor een houten keuken op maat is duurzaam, dus een weloverwogen beslissing kan u veel profijt opleveren. Door het opvragen van verschillende brochures kunt u de mogelijkheden en prijzen goed op een rijtje te krijgen.

Mogen wij u een suggestie aandragen? Het timmerbedrijf van Maarten van Hout heeft ruime ervaring op het gebied van houten keukens. Neem gerust een kijkje op zijn website voor een overzicht van de mogelijkheden. Mhout.nl